Wij zijn geopend van ma. t/m vr. van 9.00 tot 17.00
Terug naar Het laatste nieuws

Al 37 Buitenstate kantoren in Nederland

Gepubliceerd op:
Al 37 Buitenstate kantoren in Nederland

De markt voor vrijstaande woningen in het buitengebied groeit, Buitenstate groeit mee...

De Woudenhof, makelaars en rentmeesters in Wolvega/Lemmer en Makelaardij ing. H.H. Smit in Zuidbroek: het zijn de nieuwste aanwinsten in het Buitenstate netwerk dat nu 20 makelaars verspreid over 37 vestigingen telt. Niet alleen groeit de markt voor vrijstaande woningen snel, maar (ver-)kopen via Buitenstate levert daadwerkelijk meer op. Zowel voor klant als makelaar.

 

Vrijstaande woningen in het buitengebied die worden verkocht via een Buitenstate makelaar worden beter in de markt gezet en genereren gemiddeld een hogere vraag- en transactieprijs. Daarnaast heeft de Buitenstate makelaar 6,5 keer meer ervaring in het buitengebied dan zijn collega. Dit bleek recent nog uit data van Realworks, de grootste makelaarsdatabase in Nederland en onderdeel van de NVM.  

 

Veel voor weinig in Oost-Groningen

Bij Makelaardij Smit weten ze dat al lang, want Harm Smit -makelaar sinds 1979- en zijn rechterhand Henriette Kemper, waren Buitenstate deelnemers van het eerste uur. ‘We stopten met Buitenstate vanwege de crisis in 2010.’ Nu trekt ook de woningmarkt in Oost-Groningen weer enorm aan en is ons motto: ‘Krimp als kans.’ Want in Oost-Groningen, zo weet boerenzoon en parttime akkerbouwer Harm, krijg je veel voor weinig, en dat is ook doorgedrongen tot de rest van Nederland. ‘De (woon)boerderijen die we het afgelopen jaar verkochten, werden gekocht door Groningers, maar zeker ook door mensen daarbuiten. Logisch als je ziet wat een droomwoning je hier kan kopen voor een paar ton. Via Buitenstate behoren we tot het grootste netwerk voor vrijstaande woningen in het buitengebied: daar willen we juist nu weer graag bij aansluiten!’ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Teamfoto Makelaardij Smit. v.l.n.r.: Henriette Kemper, Harm Smit en Reiny Watsing. 

 

Voordelen voor iedereen

Oprichters van De Woudenhof, Henk Wimmenhoeve en Peter Ernst, evenals de vennoten Annemarie Kristelijn en Yannick Ernst, hoefden ook niet lang na te denken over aansluiting bij Buitenstate, want: ‘Dit levert alleen maar voordelen op voor iedereen.’ In 1998 is De Woudenhof opgericht als zelfstandig onderdeel van De Bercoop Groep. Hiertoe behoorde ook de kleinste zelfstandige bank van Nederland: Bank Bercoop in Olderberkoop. Bank Bercoop werd in 2006 overgenomen door de Friesland Bank waarna de vastgoedtak autonoom onder de naam “De Woudenhof makelaars en rentmeesters” verder ging. Inmiddels zijn er vier vennoten en een vaste medewerker. Henk en Annemarie houden zich met name bezig met de woningmakelaardij. Peter -agrarische achtergrond- verricht, naast het makelen en taxeren van agrarisch en bedrijf onroerend goed, ook beheer- en pachtactiviteiten. Yannick houdt zich bezig met de juridische afhandeling, advieswerk en bedrijfsvoering. Bianca ondersteunt dit alles.  

 

De markt in het werkgebied van De Woudenhof -het zuiden van Friesland, de Kop van Overijssel en het grensgebied met Drenthe- ontwikkelt zich snel. Peter: ‘Op agrarisch gebied zagen we na de afschaffing van het melkquotum (2015) een toenemende vraag naar grond. Nu in 2018 het nieuwe stelsel van fosfaatrechten is ingegaan, zien we precies het omgekeerde: grond wordt minder aantrekkelijk. En de woningmarkt? ‘Enorm aangetrokken’, omschrijft Henk. ‘Na de exorbitante prijsstijging in het westen, zien we steeds meer westerlingen die hun droom waar maken en een boerderijtje kopen. Inmiddels zijn de prijzen ook behoorlijk gestegen: een mooie tijd om als Buitenstate specialist sterk in de markt te staan!’

 

Buitenstate specialist sterk in de markt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De Woudenhof

Van links naar rechts:  Peter Ernst, rentmeester, RT;  Redginald Jonker, assurantiën; Annemarie Kristelijn makelaar, RMT; Johan Hottinga, hypotheken; Henk Wimmenhoeve, makelaar, RMT; Bianca van Dijk, binnendienst  en Yannick Ernst, makelaar. 

GEANNULEERD: Open Huizen Dag 28 Maart 2020

GEANNULEERD: Open Huizen Dag 28 Maart 2020

De NVM Open Huizen Dag van 28 maart gaat niet door. Aanleiding is de toename van het aantal gevallen van besmettingen van het Coronavirus in Nederland.
 
De krapte op de woningmarkt voor woningen tussen 160 en 260 duizend euro

De krapte op de woningmarkt voor woningen tussen 160 en 260 duizend euro

 In het vierde kwartaal van 2019 zijn er door NVM-makelaars ruim 40.000 woningen verkocht. “Over heel 2019 zijn er door de leden van NVM 149.000 woningen verkocht, vergelijkbaar met het aantal van 2018.” vertelt Lana Gerssen, voorzitter v…